بهمن-۰۷ ۱۳۸۹

مصاحبه فصل‌نامه کاتالان اینترناسیونال ویوو با مریم رجوی

Catégories // فعاليت‌ها // مصاحبه‌ها

مصاحبه فصل‌نامه کاتالان اینترناسیونال ویوو با مریم رجوی

مصاحبه با مریم رجوی

رئیس جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت ایران

به قلم مارک گافاروت
فصلنامه : کاتالان اینترناسیونال ویوو ـ اسپانیا

شما چگونه به این موضوع که سازمان شما بالاخره از لیست سازمان های تروریستی اروپا حذف شد می‌نگرید؟

مریم رجوی: قبل از هر چیز این نشان میدهد که اتهام تروریسم علیه مقاومت ایران کاملا بی پایه بوده است. عالی‌ترین دادگاه‌ها در بریتانیا و اروپا، ۷ حکم صادر کردند که در آن از مقامات دولتی مربوطه خواستند تا این نامگذاری بی‌پایه را لغو کنند.
در ضمن نشان می‌دهد که تا چه میزان شورای وزیران اتحادیه اروپا با سر نهادن به خواست‌های رژیم ملایان در چسباندن اتهامات قلابی علیه مقاومت ایران، حاکمیت قانون را نقض کرده است. و مهم‌تر از همه، نمایشی بود از خسارات جدی که سیاست ننگین مماشات نه تنها به مقاومت ایران بلکه به تمام ارزش‌هایی که اروپا بر پایه آن‌ها بنا شده، زده است. این سیاست باعث شده است که حاکمیت قانون به‌شدت نقض بشود.
در یک کارزار گسترده برای لغو نامگذاری غیرقانونی و شوم علیه سازمان مجاهدین خلق، هزاران قانونگذار، وکیل، قاضی، سیاستمدار و شخصیت‌های حقوق‌بشری و مهم و هم‌چنین شهروندان معمولی در اروپا در کنار ما بودند. در این کارزار، آنان نه تنها از مقاومت ایران حمایت کردند، بلکه دمکراسی و حاکمیت قانون را در اروپا توانمند‌تر کردند. آنان عمیقاً از سیاست مماشات در قبال رژیم ایران ابراز انزجار کردند.

آیا درآوردن ِ نام شما از لیست تروریستی، یک ضربه بزرگ به دیپلماسی رژیم ایران می‌باشد؟

مریم رجوی: بله حتماً، این حرف درستی است. بر اعتراض به این تصمیم، دولت احمدی‌نژاد یک شکایت نامه به اتحادیه اروپا در شورای امنیت سازمان ملل ثبت کرد. رسانه‌های کنترل شده دولتی اعلام کردند که یک نقطه چرخش بوده است. مجلس رژیم قانونی را ارائه داد که دولت می‌خواست که روابط اقتصادی‌اش را دولت‌هایی که از تروریسم حمایت می‌کند مورد بازبینی قرار دهد. آنان منظورشان کشورهای عضو اتحادیه اروپا بود.

در واقع لغو نامگذاری به این معنی بود که سرمایه‌گذاری‌های رژیم در روابط بین‌المللی به‌طور کامل از بین رفته بود. بگذارید دو مثال از حساسیت رژیم در این زمینه را مورد بررسی قرار دهیم. در ۷ می ۲۰۰۸، بعد از اینکه دادگاه استیناف انگلیس دستور خارج کردن نام سازمان مجاهدین از لیست تروریستی را صادر کرد، روزنامه وال استریت ژورنال براساس گفته های چندین دیپلمات که در گفتگوها شرکت داشته‌اند نوشت: «مسئولین ایرانی برای سالیان سرکوب مجاهدین را یک اولویت در گفتگوهایشان با دولت‌های غربی در مورد برنامه هسته‌یی این کشور و دیگر مسائل قرار داده‌اند.»

بعد از بازگشت از ایران، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان انگلستان گفت: «وقتی ما به ایران رفتیم من به‌طور حتم و همرا‌‌هانم نیز هم‌چنین، از تعداد دفعاتی که ایرانیان می‌خواستند مسئله‌یی را که آنان مسئله «گروه تروریستی ام کا او» بود مطرح کنند، شوکه شدیم. این تا درجه تقریباً یک عقده روحی می‌رفت. آنان می‌خواستند که ما در این مورد صحبت کنیم و به دفعات موضوع را مطرح کردند.

همان‌طور که می‌دانید ایران کشوریست که فرهنگ ها و اقوام مختلفی را متشکل می‌شود. در جایی که رژیم کنونی سقوط کند، آینده کشور خود را در رابطه با جنسیت، قومیت و مذهب چگونه می‌بینید؟

مریم رجوی: شکی نیست که بعد از ملاها، تمام اقلیت‌ها، از جمله اقوام و مذاهب مختلف و به‌خصوص زنان، از آزادی‌های کامل و مساوات در کشور برخوردار خواهند بود.
ما می‌خواهیم یک جمهوری بر اساس جدایی دین از دولت، جمع گرایی و احترام به حقوق‌بشر برقرار کنیم. مساوات جنسی جای مهمی در نظرگاه ما و چارچوب سیاسی ما برای آینده ایران دارد. تمامی حقوق آزادی‌های فردی در مورد زنان بایستی به رسمیت شناخته شده و احترام گذاشته شود. این حقوق پایه شامل آزادی در انتخاب لباس، عقیده و مذهب و ازدواج و طلاق و هم‌چنین انتخاب شغل و سفر بدون اجازه شوهر، پدر یا برادر یا هر شخص مذکری، می‌شود.
ما اعتقاد عمیق داریم به مساوات کامل در زمینه‌های اجتماعی و حقوق زنان. ما مشخصاً تاکید داریم زنان باید از حقوق برابر در ورود به رهبری سیاسی جامعه برخوردار باشند.

آیا می‌توانید در این رابطه بیشتر به ما بگویید؟

مریم رجوی: در ۲۳فوریه ۲۰۱۰، در یک جلسه در پارلمان اروپا، من نظرات کامل خودم را در رابطه با مساوات جنسی توضیح دادم. شما متوجه می‌شوید که من به این نکات نیز در این اشاره می‌کنم.
در مورد حقوق اقلیت‌های قومی، من هم‌چنین می‌خواهم تکرار کنم این حقوق به‌وضوح در برنامه شورای ملی مقاومت تضمین شده است.
شورای ملی مقاومت ایران اعلام کرده است ثبات، تمامیت ارضی و اتحاد ملی فقط وقتی محقق خواهند شد که حقوق کامل تمام اعضای آن برآورده شود.
در نتیجه ما در نیاز جدی به استقلال داخلی و خودگردانی به‌عنوان یک رویه برای از بین بردن تبعیض مضاعف از تمام اقلیت های کشورمان می‌باشیم. با این کار، حقوق فرهنگی، اجتماعی و سیاسی و آزادی را تامین خواهیم کرد و در ضمن مسئله اتحاد جدایی ناپذیر و استقلال ملی را برآورده خواهیم ساخت.
بسیاری از اعضا و مسئولین شورای ملی مقاومت و سازمان مجاهدین خلق ایران به این اقلیت‌ها متعلق هستند.
به‌عنوان مثال، محمد حنیف نژاد که بنیانگذار سازمان مجاهدین از تبریز بود که مهم‌ترین شهر در آذربایجان است. بخش قابل توجهی از شهدای مقاومت ما هم به اقلیت های قومی و مذهبی تعلق دارند.
در ۱۹۸۳، شورای ملی مقاومت طرحی را برای استقلال کردستان ایران به تصویب رساند. این طرح می‌گوید: «تمامی حقوق و آزادی‌ها در منشور بین‌المللی حقوق‌بشر و اسم برده شده در میثاق‌های بین‌المللی مربوط به آن به‌طور مثال آزادی عقاید و بیان، آزادی جرائد، آزادی اجتماعات و فعالیت و آزادی احزاب و سازمان‌های سیاسی و همچنین، تجارت، اتحادیه های کارگری و دهقانی و شوراها و انجمن‌های دمکراتیک و آزادی برای انتخاب شغل، محل سکونت، آزادی مذهب در کردستان تضمین میشود به همین‌طور در دیگر قسمت‌های کشور. تمامی ساکنان کردستان، زن و یا مرد از مساوات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی و فرهنگی برخوردار خواهند بود بدون هیچ نوعی از تبعیض جنسی، قومی، قبیله‌یی و یا مذهبی.»

جهان نگران برنامه کنونی نظامی ـ اتمی ایران می‌باشد. اخیراً تونی بلر نخست وزیر سابق انگلستان حمله به عراق را مربوط به آن‌چه الان در ایران اتفاق می‌افتد دانست. آیا ایران یک تهدید برای امنیت جهانیست؟ آیا شما امکانی برای تغییر رژیم از طریق دخالت نظامی در ایران به همان صورت که در عراق اتفاق افتاد می‌بینید؟

مریم رجوی: هیچ شکی وجود ندارد که رژیم ایران تهدید اصلی برای وجود و باقیماندن تمامی کشورها در خاورمیانه می‌باشد. چرا که بدون فشار در داخل و صدور تروریسم، رژیم نمی‌تواند در قدرت باقی بماند.
قانون اساسی ملایان تاکید می‌کند، بر برقراری یک امپراطوری اسلامی جهانی که در واقع منظور از آن هژمونی بنیادگرایی و خشونت در سراسر جهان اسلام می‌باشد.
فعالیت‌های تروریستی و آتش زدن بر بحران‌ها در غزه، لبنان، مصر، یمن، عربستان سعودی از همه مهم‌تر عراق در واقع از این سیاست نشأت گرفته‌اند.
شتاب برنامه اتمی رژیم نیز هم‌چنین تهدید جدی بر علیه صلح جهان می‌باشد. تاکنون رژیم برد تسلیحاتش را تا آنجا گسترش داده که بخشی از اروپا را می‌پوشاند.
ولی در رابطه با سوال شما در مورد تجدید تجربه عراق، مخالف دخالت نظامی خارجی در ایران می‌باشیم. برای سالیان، ما مستمراً اعلام کرده‌ایم که راه حل بحرانی ایران نه از طریق سیاست مماشات امکان‌پذیر است و نه از طریق دخالت نظامی خارجی.
راه حل ما، راه حل سوم است. در واقع یک تغییر دمکراتیک از طریق مردم و مقاومت برحق آنان. قیامی که از ژوئن ۲۰۰۹در ایران به‌راه افتاده نشانی است بر اینکه این راه حل هم حق است و ممکن و قابل دسترسی. ما به کشورهای غربی می‌گوییم که مهم‌ترین نقشی که می‌توانند ایفا کنند، این است که از باج دادن به رژیم ایران دست بردارند. ما مشخصاً از آنان می‌خواهیم که از رابطه و گفتگو با خامنه‌ای و احمدی‌نژاد که بهای آن‌را مردم ایران با اعدام‌ها و شکنجه‌هایشان می‌پردازند، دست بردارند. و آنان باید کمپانی‌هایی را که متعلق به سپاه پاسداران ایران و سرویس‌های اطلاعاتی ملایان در اروپا می‌باشد، منحل کنند. آنان هم‌چنین باید روابط خود را با ملاها، مشروط به پایان سرکوب در ایران نمایند و کاری انجام دهند تا سازمان مجاهدین که اپوزیسیون محوری و اصلی را از لیست سازمان‌های تروریستی آمریکا خارج سازند. این بالاترین باج آمریکا به ملاها بوده است.کشورهای غربی باید هم‌چنین تحریم‌های واقعی و قابل اجرای نفتی، تجاری، تسلیحاتی و تکنولوژیک بر رژیم برقرار کنند.

شورای حقوق‌بشر سازمان ملل اخیراً نگرانی خود را از بدتر شدن وضعیت حقوق‌بشر در کشور شما ابراز داشته است. این شورا هم‌چنین خواستار پایان دادن بر احکام بی‌رحمانه‌یی هم‌چون سنگسار، قطع عضو، شلاق زدن و اعدام شده است. هم‌چنین، وضعیت آزادی مذهب و بیان بسیار ناگوار است. آیا تغییری در این زمینه‌ها را پیش بینی می‌کنید؟

مریم رجوی: این تصمیم قطعاً قدم مثبتی است. ولی کافی نیست و تاثیری بر رژیم نخواهد گذاشت. سیاست کلیدی که رژیم را مجبور به قطع شکنجه، اعدام و سنگسار خواهد کرد بر دوپایه استوار است. اول، دولت‌ها باید ادامه روابط دیپلماتیک خود با رژیم را به پایان شکنجه و اعدام مشروط کنند. این رژیمی است که بیش از ۵۶بار در سازمان‌های بین‌المللی به‌خاطر نقض شدید حقوق‌بشر محکوم شده است و باید با آن چنین رفتاری صورت گیرد.

دوماً، کشورهای غربی باید دلالی سیاسی و مذاکره با ملایان را به کناری بگذارند. هرگونه مذاکره با این رژیم آن‌را جری‌تر می‌کند.
این بهترین حمایتی است که آنان می‌توانند از قیام و مقاومت مردم ایران که تلاش می‌کند آزادی و دمکراسی را از طریق تغییر این رژیم برآورده کند، انجام دهند و یک‌بار و برای همیشه مجازات‌های غیرانسانی و جنایتکارانه را بمانند سنگسار و قطع عضو پایان دهند.

آیا رژیم از قرآن برای مشروع جلوه دادن این اعمال استفاده میک‌ند؟

مریم رجوی: من باید اضافه کنم این مجازات‌های غیر انسانی که توسط ملاها اجرا می‌شود هیچ ربطی با اسلام ندارند. اسلام دین بردباری و بخشش است و کاملاً متضاد تعبیرات ارتجاعی که ملایان مبلغ آن هستند می‌باشد. مقاومت ما، هیچ اعتقادی به هیچ‌کدام از احکام مذهبی که توسط ملایان ارائه می‌شود ندارد. ما به لغو مجازات اعدام و شکنجه در ایران وقتی که ملایان سرنگون شدند، متعهد هستیم.

پایان این رژیم را چگونه میبینید؟ آیا فکر می‌کنید ما شاهد سقوط ایدئولوژیک و سیاسی آن هستیم؟

مریم رجوی: بله. درحالی‌که قیام همچنان ادامه دارد، رژیم از یک شکاف داخلی جدی در ۳۰ سال عمرش رنج می‌برد و به‌تدریج در حال از همپاشی است. اکثر اشخاص کلیدی مخالف خامنه‌ای هستند. بسیاری از آنان مخالفت خود را با شجاعت اعلام عمومی کرده‌اند و خیلی ها هنوز ساکت هستند. ولی هیچ‌وقت به‌مانند حال نبوده که رهبری مذهبی ملایان این‌چنین گسترده ایزوله شده باشد. موضع خامنه‌ای به‌عنوان ولی‌فقیه به‌غایت تضعیف شده است و واضح است که او دیگر نمی‌تواند مخالفت را دفع کند و یا اختلافاتی را که رأس رژیم را در برگرفته حل کند. کاملا واضح است که نه رژیم حاکم و نه جامعه نمی‌تواند به وضعیت سابق بازگردد. روند کنونی یقیناً در نهایت به سقوط ملاها راه خواهد برد.

ما را دنبال کنید

مریم رجوی

maryam rajavi

رئيس جمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران برای دوران انتقال حاكميت به مردم ايران

[ادامه]