• صفحه اول / پیام‌ها / گزارش کنفرانس بین‌ المللی حقوقدانان در پاریس در حمایت از زنان اشرف
مهر-۱۶ ۱۳۸۸

گزارش کنفرانس بین‌ المللی حقوقدانان در پاریس در حمایت از زنان اشرف

Catégories // پیام‌ها // موضعگیری‌ها

گزارش کنفرانس بین‌ المللی حقوقدانان در پاریس در حمایت از زنان اشرف

در یک کنفرانس مطبوعاتی در پاریس، شماری از مشهورترین وکلای زن از فرانسه، انگلستان، ایتالیا، نروژ، فنلاند، سوئد و آمریکا، تشکیل کمیته بین المللی وکلای هزار زن مستقر در اشرف را اعلام کردند.

وکلا خواستار دخالت بلادرنگ ایالات متحده، اتحادیه اروپا و سازمان ملل برای تضمین حقوق ساکنان اشرف، به‌ویژه زنان، بر اساس کنوانسیون‌های ژنو و ممانعت از جابجایی آن‌ها به منظور زمینه سازی یک فاجعه انسانی، شدند.
این کنفرانس که روز پنجشنبه شانزدهم مهرماه برگزار گردید، با سخنان خانم گراندری Dominique de la Garanderie، رئیس سابق کانون وکلای پاریس، شروع شد وی اولین زنی است که ریاست کانون وکلای پاریس را برعهده داشت.

خانم گراندری گفت: خوشوقتم که امروز زنان زیادی را در اینجا می‌بینم و به‌خوبی مشخص است که زنان همکارم در این رابطه فعال شده‌اند. در حمله‌یی که به اشرف صورت گرفت، یکی از موارد، تهدید به تعرض جنسی به زنان بود و ما می‌دانیم که این بدترین توهین به یک زن است.
ما در اینجا به‌پاخاسته‌ایم تا در این زمینه جامعه جهانی را به واکنش وادار کنیم.
ما زنان فرانسوی با کمک زنان انگلیسی فعال می‌شویم تا جامعه جهانی را نسبت به تهدید جابجایی و تعرضاتی که در پی آن می‌تواند متوجه زنان اشرف بشود حساس کنیم.

در این کنفرانس، دولت نوروزی، نماینده شورای ملی مقاومت ایران در انگلستان، پیام رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت، خطاب به شرکت کنندگان در کنفرانس را قرائت کرد.
خانم رجوی در پیام خود ضمن تبریک به خاطر «تشکیل کمیته بین المللی حقوقدانان در حمایت از هزار زن در اشرف» گفت: این کارزاری است در مقابل جنایت‌های فاشیسم مذهبی حاکم ‌بر ایران. این رژیم در سه ماهه اخیر بر اثر قیام‌های مردم ایران عمیقاً بی‌ثبات شده است. از این رو به سرکوب اپوزیسیون خود به شدت نیازمند است.

خانم رجوی در این پیام خطاب به کمیته بین المللی وکلای هزارزن مستقر در اشرف گفت:
زنان ایران و زنان اشرف به خواهران‌شان در سراسر جهان چشم‌ دوخته‌اند که در این مبارزه در کنارشان قرار بگیرند.
کارزار دفاع از اشرف خط مقدم دفاع از تمام زنان ایران است.
خانم امانوئل هویزر فلیزون Emmanuelle Hauser-Phelizon طی سخنانی گفت من یک وکیل و عضو شورای وکلای دولت هستم. اخباری که از اشرف می‌شنیدم، به‌ویژه تهدید به تعرض به زنان توجه مرا جلب کرد.
همان‌طور که می‌دانید در سال ۲۰۰۳ قراردادی توسط آمریکاییان و ساکنان اشرف امضا شد و بعد از آن آمریکایی‌ها مسئولیت حفاظت ساکنان اشرف را پذیرفتند.

در سال ۲۰۰۸ آمریکایی‌ها این مسئولیت را به عراقی‌ها منتقل کردند و اکنون سوال این است که آیا عراقی‌ها به قوانین احترام خواهند گذاشت؟ تجربه چیز دیگری به ما می‌آموزد. ما تقاضا خواهیم کرد که بتوانیم به اشرف برویم و با زنان اشرف از نزدیک ملاقات بکنیم.
خانم دلفین موکارزل Delphine Chesneau-Moukarzel سخنران بعدی گفت: من یک وکیل و عضو کانون وکلای پاریس هستم. من شخصا در سال ۲۰۰۴ به اشرف رفته بودم. در آنجا با زنان اشرف دیدار کردم. برای ما غیرقابل‌قبول است که زنان در اشرف مورد تعرض قرار بگیرند. امیدواریم که بتوانیم هر‌چه گسترده‌تر این کمیته فعالیت خودش را پیش ببرد و ما روی حمایت شماها حساب میکنیم.
خانم ماری آلکس کانو برنارد Marie-Alix Canu-Bernard یکی دیگر از اعضای کانون وکلای پاریس گفت: ما وکلای زن ابتکارات خودمان را برای تامین امنیت در مورد زنان اشرف شروع کردیم. به عنوان یک وکیل که به حقوق اروپا آشنا هستم می‌گویم ما باید پیشتاز این کار باشیم.

خانم جوئن ورمولن Joan Vermuelen ، از مرکز حقوق بین‌الملل سایروس ونس در آمریکا، گفت: زنان در اشرف نقش برجسته‌یی برعهده دارند کما‌این‌که در جریان قیام در ایران نیز توانستیم ببینیم که زنان رهبری علیه این رژیم زن‌ستیز را به‌عهده گرفته‌اند.
ما خواهان مداخله کمیسر عالی حقوق بشر هستیم. جامعه جهانی باید متعهد بشود که جابجایی درمورد ساکنان اشرف انجام نگیرد.
خانم برایونی پوینور Bryony Poynor وکیل دادگستری از انگلستان گفت: من به نمایندگی از طرف کمیته حقوق بشر وکلای انگلستان و ولز، در اینجا صحبت می‌کنم ما اکنون روی دفاع از حقوق زنان در اشرف متمرکز هستیم می‌خواهیم جامعه بین‌المللی را نسبت به وظایف و تعهدات‌شان در رابطه با ساکنان شهر اشرف و به‌ویژه زنان متعهد کنیم

خانم انیسه بومدین Anissa Boumediène، حقوقدان و استاد دانشگاه، بانوی اول الجزایر دردوران ریاست‌جمهور هواری بومدین فقید، گفت: من قبلاً وکیل کانون وکلای الجزایر بودم. می‌دانید که در الجزایر ما نیز با مشکلات زیادی مواجه بودیم. بعد از فوت همسرم، بنیادگراهای اسلامی که از حمایت رژیم ایران برخوردار بودند، زنان را به نام اسلام مورد تهدید قرار دادند. زنان باید بسیج بشوند و خوشحالم که زنان همکارم در رابطه با اشرف فعال شده‌اند.

خانم والری بیسکاردی Valeria Biscardi وکیل حقوق‌بشر از ایتالیا گفت: مانند همکارانم می‌خواهم تاکید بکنم که در مورد این هزار زن تمامی اقدامات حقوقی برای حمایت از این زنان باید انجام بشود و علاوه‌بر آن ما خواهان اقدامات زیر هستیم:
۱ . نیروی نظامی سازمان ملل در اشرف مستقر بشود.
۲ . دولت آمریکا حفاظت ساکنان اشرف را تضمین بکند.
۳ . اروپا تضمین کند از تیم مانیتورینگ سازمان ملل حفاظت بکند.
۴ . هرگونه جابجایی نفرات اشرف نقض قوانین بین المللی میباشد.

خانم تووه راش Tove Rasch، وکیل و فعال زنان از نروژ گفت: من سال‌های سال است که برای زنان به‌طور خاص فعالیت می‌کنم. من برای زنان اشرف نیز تلاش می‌کنم و قلبم از آن‌چه که گذشت خون شد. نباید بگذاریم آنچه در ژوییه اتفاق افتاد دوباره تکرار بشود، ما تسلیم نمی‌شویم.
خانم ساتو وارتواریا Satu Vartovaria گفت: من یک وکیل فنلاندی و از هلسینکی می‌آیم. من از خبر آزادی ۳۶ نفر بسیار خوشحال شدم. من امروز یقین دارم که مجاهدین در یک جبهه جدی از این نبرد پیروز بیرون آمده‌اند. من برای دفاع از این مقاومت و به‌ویژه هزار زن اشرف به شما پیوسته‌ام و در این کمپین همکاری خواهم کرد.

خانم موندن کلکومبه Mondan Colcombet گفت: من قاضی بوده‌ام و از تشکیل این کمیته بسیار خوشحال شدم. امیدوارم که بتوانیم آن را گسترش بدهیم به کمیته قضات که در این صورت من‌هم آماده برای همکاری هستم. من برای دفاع از حقوق زنان اشرف به شما پیوسته‌ام و می‌خواهم به‌آنجا سفر کنم تا بتوانیم در همکاری هر‌چه نزدیک‌تر با وکلای عراقی از حقوق ساکنان شهر اشرف بر طبق موازین و چارچوب‌های حقوق بین‌الملل انسان‌دوستانه حمایت کنیم.

در ادامه کنفرانس، تعدادی از خانواده‌های اشرفیان که در جلسه حضور داشتند، توضیحاتی در مورد خویشاوندان خود در اشرف و وضعیت کنونی اشرف دادند و از این ابتکار وکلا تشکر کردند. .
درجریان برگزاری کنفرانس وکلا وحقوقدانان زن در پاریس، سخنرانان و شرکت کنندگان از نمایشگاه عکس و فیلمی که در سالن بیرون جلسه برگزار شده بود دیدن کردند.

ما را دنبال کنید

مریم رجوی

maryam rajavi

رئيس جمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران برای دوران انتقال حاكميت به مردم ايران

[ادامه]