آذر-۱۲ ۱۳۸۸

دیدار از نروژ

Catégories // دیدارها // فعاليت‌ها

دیدار از نروژ

رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت، خانم مریم رجوی، که به دعوت کمسیون خارجی پارلمان نروژ برای شرکت در اجلاس رسمی این کمیسیون وارد اسلو شده است، روز چهارشنبه ۱۲آذر در جلسه رسمی کمسیون خارجی پارلمان نروژ شرکت کرد و در سخنرانی خود اعتلای قیام سراسری مردم ایران، بحران‌های مرگبار دیکتاتوری آخوندی، به‌ویژه اجماع جهانی علیه برنامه اتمی و گستاخی سران این رژیم منفور و درهم شکسته علیه قطعنامه‌های بین‌المللی و هم‌چنین، توطئه‌های فاشیسم دینی حاکم برایران علیه ساکنان اشرف و تشدید محاصره ضدانسانی اشرف را مورد بحث قرارداد و بر ضرورت طرد وتحریم رژیم آخوندی و اقدامات عاجل بین‌المللی برای تضمین حقوق مجاهدان اشرف و کنوانسیون‌های بین المللی تاکید کرد.

درهنگام ورود به نروژ ازسوی هیاتی ازشخصیت‌های نروژی حامی مقاومت ایران به ریاست آقای لارش ریسه دبیرکل کمیته دوستان ایران آزاد وهم‌چنین هموطنان ایرانی که درفرودگاه اسلو اجتماع کرده بودند مورد استقبال قرارگرفت.

دراجلاس کمسیون خارجی مجلس نروژ، آقای مورتون هوگلوند که ریاست اجلاس را برعهده به خانم رجوی خوشامد گفت و مریم رجوی با ابراز خوشوقتی از حضور مجدد در پارلمان نروژ و درمیان اعضای کمسیون خارجی این پارلمان گفت:

امروز ایران یک دوران بسیار متلاطم را سپری می کند. قیام سراسری مردم دیکتاتوری آخوندی را به‌لرزه در آورده است. این قیامی است برای آزادی و تا استقرار دمکراسی در ایران ادامه خواهد یافت.

اکنون خامنه‌ای واحمدی‌نژاد که در برابر امواج پیاپی خیزش مردم ایران و در تنگنای انزوای جهانی و اجماع جامعه بین‌المللی علیه برنامه اتمی رژیم، با تشدید سرکوب داخلی، صدور بنیادگرایی و تروریسم به‌ویژه مداخله درعراق رژیم منفور ومطرود آخوندی را برسرپا نگه‌دارند.

در چنین شرایطی من امروز آمده‌ام تا از شما برای حل یک مساله به‌غایت انسانی یاری به‌طلبم، حکومت آخوندی با اعمال فشارها وتوطئه‌های ضد‌انسانی خود ، شهراشرف و جان ۳۴۰۰تن ساکنان اشرف را که کانون امید مردم ایران را هدف قرار داده است. آن‌ها مبارزان آزادی و سمبل‌های مقاومت و پایداری برای مردم ایران هستند و حضور هزار زن مجاهد در اشرف و نقش رهبری کننده آن‌ها منبع انگیزش برای زنان ایرانی درمبارزه علیه آخوندهای خونریز است.

مریم رجوی افزود: حمله وحشیانه ماه ژوئیه به کمپ اشرف بخشی از طرح رژیم برای نابودی اشرف بود که توسط عوامل آن در دولت عراق به‌اجرا در آمد. در این رابطه، مایلم صمیمانه‌ترین تشکراتم را از کمیسیون خارجه پارلمان نروژ و همه شما نمایندگان محترم به‌خاطر توصیه ها‌ی‌تان در همین اتاق به دبیرکل ملل‌متحد ابراز دارم. ابتکار شما منجر شد که وضعیت ویژه اشرف توسط سازمان ملل‌متحد به‌رسمیت شناخته شود و دبیرکل ملل‌متحد در گزارش ماه نوامبر خود دراین مورد اعلام کرد« در جواب درخواست‌های مکرر ، یونامی با حمایت اداره کمیساریای عالی حقوق‌بشر سازمان ملل مانیتورینگ شرایط انسانی کمپ را به‌عنوان یک بخش از تلاش برای پیدا کردن راه حل‌های ممکن که طرف‌های ذینفع را دربر بگیرد، به‌عهده گرفت».

وی افزود : رژیم ایران هم‌چنان به فشارهایش برای نابودی اشرف ادامه می‌دهد. اشرف هم‌چنان در محاصره نیروهای عراقی است و در ۲۵ نوامبر به ساکنین اشرف رسما ابلاغ شد که ورود پزشک و دارو به اشرف ممنوع است. هم‌چنین دو ماه است از ورود سوخت به اشرف جلوگیری شده ، برای ورود مواد غذایی محدودیت‌هایی زیادی اعمال می شود و رژیم آخوندی برای جابه‌جایی اجباری و نابودی اشرف تا قبل از انتخابات عراق در ژانویه آتی و قبل از هر‌گونه تغییر احتمالی در ترکیب دولت عراق به شدت اعمال فشارمی‌‌کند.

خامنه‌ای در ۲۸ فوریه گذشته رسما اعلام کرد که توافقنامه‌یی در این رابطه بین رژیم و دولت عراق امضا شده و خواستار به‌اجرا در‌آوردن آن شد. اخیرا نیز علی لاریجانی رئیس مجلس رژیم در سفری که به عراق داشت صریحا خواستار استرداد و اخراج ساکنان اشرف شد.

مریم رجوی حقوق بنیادین ساکنان اشرف را که درکنوانسیون‌ها واسناد بین‌المللی برآن تصریح شده خاطرنشان کرد و افزود: جامعه بین‌المللی و سازمان ملل باید سریعا مداخله نمایند و از وقوع یک فاجعه انسانی که ابعاد آن بسا بزرگ‌تر از حمله خونین ژوئیه خواهد بود، جلوگیری کنند. درهمین راستا، خانم رجوی برضرورت گسترش وارتقای نقش مانیتورینگ سازمان ملل‌متحد برای تضمین حقوق بنیادین ساکنان اشرف به‌ویژه ممنوعیت هرگونه جابه‌جایی آنها تاکید کرد.

مریم رجوی گفت: اجازه بدهید تاکید کنم که موضوع اشرف به خود آن محدود نمی شود. از نقطه‌نظر سیاسی، دفاع از اشرف در خدمت صلح و امنیت منطقه است چرا که رژیم ایران جدی‌‌ترین تهدید صلح و امنیت منطقه است.آخوندها تلاش‌های‌شان برای کسب سلاح اتمی را تشدید کرده اند. چرا که به بمب اتم برای بقای‌شان نیاز دارند. سیاست مماشات و امتیازها این رژیم را جری‌تر کرده و در مقابل درخواست آژانس بین المللی‌اتمی برای بستن تاسیسات قم، رژیم اعلام کرد که ده سایت جدید و سانترفیوژهای بیشتر ایجاد خواهد کرد.

مماشات با این رژیم باید خاتمه یابد. من بازهم تکرار می‌کنم راه حل ، نه سیاست استمالت و نه مداخله نظامی خارجی است.راه حل، تغییر دمکراتیک به دست مردم و مقاومت ایران است. حمایت از اشرف و قیام مردم ایران برای آزادی، حمایت از یک راه حل ایرانی برای استقرار دمکراسی در ایران است که درعین حال بزرگ‌ترین خدمت به صلح و امنیت بین المللی است.

دراجلاس کمسیون خارجی پارلمان نروژ که به ریاست اقای مورتون هوگلوند تشکیل شد، اعضای کمسیون با تاکید برحمایت پارلمان نروژ از قیام ومقاومت مردم ایران برای آزادی، ادامه وضعیت وخیم انسانی و توطئه‌های سیاسی علیه اشرف را محکوم کردند و خواستار نقش موثرپارلمانها وکشورهای اروپایی و ملل متحد برای خاتمه به این وضعیت غیرقابل قبول و ممانعت ازهرگونه جابه‌جایی مجاهدان اشرف و پایان دادن به محاصره ضد‌انسانی اشرف شدند.

آقای هوگلوند، رئیس جلسه، ضمن محکوم کردن حمله بی‌رحمانه نیروهای عراقی در ۲۸ و ۲۹ ژوئیه ۲۰۰۹ علیه اشرف از جانب کمیته خارجی پارلمان نروژ گفت: ساکنان اشرف افراد حفاظت شده تحت کنوانسیون چهارم ژنو هستند و بر‌همین اساس از حقوق مندرج دراین کنوانسیون برخوردارند.

وی نسبت به هر‌گونه قصد برای جابجایی ساکنان اشرف هشدار داد و تاکید کرد جابه‌جایی اجباری ساکنان اشرف یک نقض قانون بشردوستانه بین‌المللی و حقوق‌بشر بین‌الملل است. وی ابراز امیدواری کرد که پارلمان و دولت نروژ درهمکاری با سایر کشورها و پارلمان‌های اروپایی، از وقوع یک فاجعه انسانی دراشرف جلوگیری کند وی هم‌چنین بر نقش نیروهای ملی و دموکراتیک عراقی برای جلوگیری از این فاجعه تاکید کرد.

در اجلاس کمسیون خارجی نروژ، آقای داگ فین- هوی بروتن رهبرحزب دموکرات مسیحی نروژ وعضو کمسیون خارجی پارلمان، دینامیزم جامعه ایران برای تحول دموکراتیک حائز اهمیت دانست و ابراز امیدواری کرد که پارلمان نروژ نقش موثرتری درکمک به قیام مردم ایران داشته باشد. وی بر اهمیت نقش مانیتورینگ ملل‌متحد دراشرف تاکید کرد و گفت پارلمان نروژ به کمک دیگرپارلمان‌ها وکشورهای اروپایی می‌توانند به خاتمه دادن به وضعیت غیرقابل قبول انسانی و سیاسی دراشرف کمک کنند.

پس از خاتمه اجلاس کمسیون خارجی مجلس نروژ، اقای مورتن هوگلوند رئیس جلسه و اعضای کمسیون خارجی، همراه با خانم رجوی به سؤالات خبرنگاران پاسخ گفتند.

دیدار از نروژ – آذر ۱۳۸۸
درهنگام خروج از پارلمان نروژ، هموطنان ایرانی که در مقابل پارلمان گرد آمده بودند، با ابراز احساسات میهنی، حضور مریم رجوی را کشور محل اقامت‌‌شان خوش‌آمد گفتند.

آفتن پستن روزنامه اصلی نروژ، مصاحبه خود با مریم رجوی را با عنوان‌های،« او می‌گوید رژیم ملاها رفتنی است»،«غرب ساده‌لوح و مماشات گر است»، منتشر کرد ودرعنوان دیگری نوشت:

مریم رجوی،رئیس جمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران از نروژ دعوت می‌کند که از بروز فاجعه‌یی که در عراق در شرف وقوع است،جلوگیری کند.

آفتن پستن در توضیح تصویری از مریم رجوی در حال نشان دادن تصاویرشهیدان، چنین مینویسد:

مریم رجوی تصاویر انسان‌هایی را نشان می‌دهد که قربانی سرکوب قیام و شورش‌ها در ایران در تابستان شدند. او می‌گوید:«این‌ها، شمارکمی از کسانی هستند که در ماه‌های گذشته جان باخته‌اند»

آفتن پستن در باره مصاحبه نوشته است : آن‌چه که بیش از هرچیز دیگری به قلبش نزدیک است، وضعیت قرارگاه اشرف درعراق است.

آفتن پستن درگزارش خود از مصاحبه با مریم رجوی نویسد:

جنبش مقاومت ایران به آینده خوشبینانه نگاه می کند. باتوجه به شورش و قیامی که در ایران در تابستان بالاگرفت، تغییر رژیم را دیگرنمی‌توان یک مقوله سیاسی دور از دسترس دانست. این جنبش مقاومت پس از سال‌ها تبعید حالا، شاهد چشم‌انداز بازگشت به وطن است.

مریم رجوی با لبخند به خبرنگار و عکاس آفتن پستن میگوید:«امیدوارم دفعه بعد که با آفتن پستن مصاحبه می کنم، در تهران باشد».

رهبر زن کاریسماتیک جنبش مقاومت ایران برای گفتگو با سیاستمداران نروژی در خصوص وضعیت هزاران تن از افراد جنبش که در قرارگاهی در عراق در طرف مرز ایران محصور هستند، اکنون به نروژ آمده و امروز مهمان کمیسیون خارجه پارلمان است

جنبشی که مریم رجوی در نوک پیکان آن قرار دارد، برای ده‌ها سال، یا توسط پلیس شاه و نیروهای مهاجم رژیم ملاها تحت تعقیب بوده وهوادرانش پیوسته درمعرض اعدام و زندانی شدن قرارداشته‌اند. هدف اول سیاست خارجی رژیم ایران پیوسته این بوده که کشورهای غربی را به فاصله گرفتن از این گروه وادارد. در خارج از کشور، این جنبش با رهبری مریم رجوی، به‌عنوان یک دستگاه حکومتی آلترناتیو برای رژیم ملاها عمل کرده است.

آفتن پستن روزنامه اصلی نروژ در ادامه می‌نویسد : این واقعیت که مریم رجوی، یک رهبر ویژه است، در هنگام ملاقات با او چشمگیر است.او با هیجانی وصف‌ناپذیر ازوضعیت کشورش صحبت می‌کند و مرکز ثقل جمع بزرگ طرفدارانی است که او را احاطه کرده‌اند…

این واقعیت هم که او زنی است که رهبری یک جنبش سیاسی آلترناتیو را در یک کشور اسلامی برعهده دارد ، حائز اهمیت ویژه است. وقتی ما وارد بحث نقش زنان در جامعه می شویم، او بیش از پیش ، به بحث علاقمند می شود.

وی می‌گوید :«زنان نقش مهمی را در تمامی عرصه‌های جنبش ما ایفا می‌کنند. زنان، در مقاومت علیه رژیم ملاها در نوک پیکان حضور داشته‌اند. در ایران جدید، برای همیشته خط پایانی بر تبعیض علیه زنان گذاشته خواهد شد. به‌همین دلیل، آمدن به نزد شما در اسکاندیناوی، امید‌بخش است».

آفتن پستن دربحش پایانی مصاحبه‌اش نوشته است:

اما آن‌چه که بیش از هرچیز دیگری به قلبش نزدیک است، وضعیت قرارگاه اشرف درعراق است.

او می‌گوید:«در فصل تابستان دولت عراق حمام خونی در اشرف به‌راه انداخت. ما از بروز قتل‌عام و یک فاجعه انسانی دیگر در بین ساکنان اشرف نگرانیم . نباید توطئه ها را نادیده گرفت».

او ب‌صورت پی درپی از رژیم آخوندها در تهران صحبت می‌کند و از تهدیدی که وی معتقد است ملاها علیه صلح جهانی اعمال می کنند.

او می‌گوید:« آن‌چه در حال وقوع است، این است که یک رژیم بنیادگرا و فاناتیک مدعی اسلام، برای دست‌یابی به بمب اتم درتلاش است. غرب ساده‌لوح و مماشات‌گر بوده و ملاها در زیر پوشش مذاکره، به تولید بمب اتمی ادامه داده‌اند….

مریم رجوی بر این باور است که قیام و خیزش‌های مردم ایران طی تابستان و پائیز، در حال برهم‌زدن این بازی است.

او می‌گوید:” ترس مردم از سرکوب وارعاب ملاها رنگ باخته است. شمارش معکوس شروع شده است. من گمان نمی‌کنم رژیم بیش از یک‌سال به عمرش باقی مانده باشد».

ما را دنبال کنید

مریم رجوی

maryam rajavi

رئيس جمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران برای دوران انتقال حاكميت به مردم ايران

[ادامه]