اسفند-۲۲ ۱۳۸۸

اجلاس پارلمانی در فنلاند در همبستگی با قیام سراسری و اشرف

Catégories // دیدارها // موضعگیری‌ها

اجلاس پارلمانی در فنلاند در همبستگی با قیام سراسری و اشرف

در اجلاسی که به دعوت گروه حقوق‌بشر پارلمان فنلاند با حضور خانم مریم رجوی در پارلمان فنلاند برگزار گردید، بیانیه حمایت اکثریت پارلمان این کشور از قیام مردم ایران و حقوق مجاهدان اشرف اعلام شد.
کتاب حاوی بیانیه‌های امضا شده توسط نمایندگان پارلمان فنلاند، توسط آقای کیمو ساسی، رییس کمیته قانون اساسی پارلمان فنلاند به مریم رجوی تقدیم شد.
بیانیه اکثریت نمایندگان پارلمان فنلاند در حمایت از قیام مردم ایران و مجاهدان اشرف، توسط بیش از صد تن از نمایندگان پارلمان فنلاند از جمله توسط شش تن از روسای کمیته‌ها، یازده تن از معاونان کمیته‌های پارلمان و رهبران یا معاونان فراکسیونهای مختلف امضا شده است.
در جلسه پارلمانی که به دعوت گروه حقوق‌بشر پارلمان فنلاند و با حضور بیش از صد‌تن از نمایندگان پارلمان و مشاوران آن‌ها و رهبران احزاب و شخصیت‌های سیاسی این کشور تشکیل شد، مریم رجوی سخنرانی کرد.

در این جلسه نمایندگان تمامی احزاب سیاسی فنلاند شامل حزب ائتلاف ملی، حزب سنتر، حزب سوسیال دمکرات و اتحاد چپ‌ها، حزب سبزها، حزب سوئدی‌ها و حزب دمکرات مسیحی شرکت و به نمایندگی از سوی احزاب خود، نقض حقوق‌بشر در ایران را محکوم نموده و حمایت خود با مقاومت مردم ایران و مجاهدان شهر اشرف را اعلام کردند.
در این اجلاس رئیس کمیته قانون اساسی پارلمان فنلاند آقای کیموساسی تشکیل کمیته پارلمانی فنلاندی برای آزادی ایران را اعلام کرد. این کمیته که متشکل از نمایندگان پارلمان فنلاند از احزاب مختلف سیاسی است، در بیانیه‌یی هدف‌های خود را به این شرح اعلام نمود: افشا و محکومیت موارد نقض حقوق‌بشر در ایران، مبارزه برای آزادی همه زندانیان سیاسی و متوقف کردن اعدام‌ها در ایران، پیگیری تحریم‌های مؤثر نفتی علیه رژیم از سوی اتحادیه اروپا و شورای امنیت ملل‌متحد، حمایت از راه حل سوم ارائه شده از طرف مریم رجوی برای تغییر دمکراتیک در ایران و دفاع از حقوق ساکنان اشرف.

مریم رجوی در جلسه‌ استماع گروه حقوق‌بشر پارلمان فنلاند که به ریاست آقای کانتولا رییس این گروه تشکیل شد شرکت نمود و نقض وحشیانه و سیستماتیک حقوق‌بشر در ایران را تشریح نمود.
آقای ایلکا کانتولا رئیس گروه حقوق‌بشر که ریاست این جلسه استماع را برعهده داشت، گفت: وضعیت حقوق‌بشر ایران و شرایط ساکنان اشرف برای ما بسیار نگران کننده است.
آقای کانتولا گفت در قبال یک دیکتاتوری که به دنبال کسب بمب اتمی است، من با خانم رجوی موافقم که بهترین پاسخ دمکراسی است. به‌خصوص که رژیم ایران متکی بر مذهب است و خطرات زیادی برای جامعه بین‌المللی دارد.

متن بیانیه اکثریت پارلمان فنلاند درحمایت از قیام مردم ایران و مجاهدان اشرف بدین قرار است:

بیانیه اکثریت نمایندگان پارلمان فنلاند

نمایندگان پارلمان‌های کشورهای اروپایی کشتار بی‌رحمانه و دستگیری‌های گسترده مردم و جوانان ایران توسط رژیم ملایان را محکوم کرده‌اند.
ما قیام مردم شجاع ایران برای دستیابی به دموکراسی و حقوق‌بشر را تحسین می‌کنیم. مردم ایران خواهان پایان دیکتاتوری و تغییر دموکراتیک در کشورشان هستند.
آخوندهای حاکم‌برایران می‌خواهند با سرکوب وحشیانه اپوزیسیون ایران در داخل و خارج از کشور به دیکتاتوری خونریز خود ادامه دهند.
ما بسیار نگران وضعیت ۳۴۰۰ عضو اپوزیسیون ایرانی مستقر درکمپ اشرف در عراق هستیم.
رژیم ایران تلاش می کند از طریق دولت عراق آنان را نابود سازد. حمله مرگبار نیروهای عراقی به کمپ اشرف در ۲۸ و ۲۹ ژوییه ۱۱ کشته و۵۰۰ زخمی و ۳۶ گروگان از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران اپوزیسیون به جای گذاشت.
گروگان‌های بی‌گناه تنها بعد از یک کارزار گسترده جهانی و بعد از ۷۲ روز اعتصاب غذا در حالی که در آستانه مرگ قرار داشتند، آزاد شدند.
عفو بین الملل، فدراسیون جهانی حقوق‌بشر، سازمان جهانی علیه شکنجه و دیده بان حقوق‌بشر، اسقف اعظم کانتربری، طی بیانیه‌های متعدد ضمن محکوم کردن این حمله، نگرانی خود را در مورد وضعیت ساکنان اشرف ابراز داشته‌اند.
قطعنامه ۲۴ آوریل ۲۰۰۹ پارلمان اروپا تصریح می‌کند که ساکنان اشرف، افراد حفاظت شده در چارچوب کنوانسیون۴ژنو هستند و دولت عراق باید به حقوق آن‌ها احترام بگذارد و از اخراج آن‌ها یا جابجایی اجباری آن‌ها در داخل عراق خودداری کند و به محاصره آنان پایان دهد.
ما ضمن اعلام همبستگی با ساکنان اشرف و خانواده‌های آن‌ها، حمایت خود را از خواسته آن‌ها اعلام می‌کنیم و از رئیس‌جمهور و دولت فنلاند می‌خواهیم در هماهنگی با سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا و دولت آمریکا، به طور خاص برای تحقق فوری موارد زیر تلاش کند.
ـ تضمین حفاظت ساکنان اشرف و عدم تکرار حمله و خشونت و جابجایی اجباری توسط نیروهای آمریکایی،
ـ به‌عهده گرفتن حفاظت ساکنان اشرف توسط ملل متحد.
ـ التزام دولت عراق به قطعنامه ۲۴ آوریل ۲۰۰۹ پارلمان اروپا و تصریح بر حق ساکنان اشرف در برخورداری از حقوق و حفاظت‌های بنیادین کنوانسیون چهارم ژنو.
امضا کنندگان بیانیه هم‌چنین از دولت عراق می‌خواهند، به مواد فوق که منطبق با موازین حقوق بین‌الملل و حقوق انسان‌دوستانه و حقوق‌بشر بین‌المللی است، احترام بگذارد و آن‌ها را به اجرا در آورد، چیزی که اعتبار و حیثیت عراق به‌عنوان یک دولت مستقل و دمکراتیک را -که متاسفانه زیر علامت سوال رفته- احیاء می‌کند و ارتقاء می‌دهد.

در اجلاس پارلمانی در هلسینکی که به‌دعوت گروه حقوق‌بشر پارلمان برگزار شد نمایندگان مجلس فنلاند حمایت خود را از قیام مردم شجاع ایران و مجاهدان اشرف اعلام کردند.

ما را دنبال کنید

مریم رجوی

maryam rajavi

رئيس جمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران برای دوران انتقال حاكميت به مردم ايران

[ادامه]