آذر-۱۹ ۱۴۰۱

جنبش دادخواهی قتل‌عام ‌شدگان ۱۳۶۷ از ابتدا تا امروز

Catégories // برگزيده // فعاليت‌ها

جنبش دادخواهی قتل‌عام ‌شدگان ۱۳۶۷ از ابتدا تا امروز

جنبش دادخواهی خون قتل عام شدگان سال ۱۳۶۷ از آغاز تاکنون

قتل‌عام‌ سال ۱۳۶۷ (اعدام ۳۰ هزار زندانی سیاسی مجاهد و مبارز توسط رژیم آخوندی در ایران)، به قول بارونس بوتروید، «بزرگ‌ترین جنایت علیه بشریت بعد از جنگ جهانی دوم بود که کیفر داده ‌نشده باقی ‌مانده است».
قتل‌عام سی هزار زندانی سیاسی که در حال گذراندن احکام محکومیت خود در زندان‌های رژیم بودند آن هم فقط طی چند ماه، یک نسل‌کشی و جنایت بزرگ علیه بشریت است.
این قتل عام بر اساس فتوای خمینی جنایتکار پس از آن که وادار به قبول آتش‌بس در جنگ ۸ ساله با عراق شد، صورت گرفت.
وزارت‌خارجه آمریکا دو سال پیش اعلام کرد روز ۲۸ تیر یعنی روز بعد از زهر آتش‌بس، سالگرد شروع «کمیسیون‌های مرگ» برای قتل عام زندانیان در سال ۱۳۶۷ است و ثابت شد هم‌چنان که مقاومت ایران از ابتدا گفته بود، قتل‌عام زندانیان برنامه از پیش آماده خمینی به‌عنوان پادزهر آتش‌بس در جنگ ضد میهنی ۸ ساله بوده است.

خمینی با حکم قتل‌عام، درصدد برانداختن نسل مجاهدین بود، تا برای حکومتش تضمین بقا به‌دست بیاورد. البته در همان زمان منتظری، جانشین معزول خمینی به او نوشت که مجاهدین یک سنخ منطق هستند، با کشتن از بین نمی‌روند بلکه ترویج می‌شوند.
عفو بین‌الملل در گزارش خود به‌مناسبت سی‌امین سالگرد قتل‌عام نوشت: «قربانیان این کشتارها، در نقاط مختلف کشور، عمدتا هواداران سازمان مجاهدین خلق، هم از مردان و هم از زنان بودند. در استان تهران، صدها نفر از مردان وابسته به گروه‌های مخالف چپ نیز اعدام شدند».
قتل‌عام ۱۳۶۷، بخش مهم دیگری هم داشت که پروژه بزرگ پنهان‌سازی جنایت بود.

اول این که سال‌های سال با کتمان نام‌ها و مشخصات قتل‌عام‌شدگان و پنهان‌سازی مزارهایشان، می‌خواستند کل فاجعه را در سکوت نگهدارند. در سال‌های بعد، آن‌ها به‌ تخریب مزارهای جمعی فاش ‌شده رو آوردند. اما تلاش دیگر رژیم در مقابل جنبش دادخواهی هویت‌زدایی از سربه‌داران مجاهد است که به‌وسیله سرانگشتان وزارت اطلاعات رژیم صورت می‌گیرد.
اما نه کتمان جنایت، نه پنهان‌کردن مزار شهیدان، نه هویت‌زدایی از آنان، هیچ‌کدام نتوانست، مانع افشای جهانی این نسل‌کشی وحشیانه شود.

تا این خاک، این خاک خونی، خونین است
قطره در دریا گم نخواهد بود
و ما در جستجوی شما
فراموش نخواهیم کرد چهره‌های قاتلان را
آری ما فراموش نخواهیم کرد.

سخنرانی مریم رجوی در اجلاس جهانی ایران آزاد- ۲۱تیر۱۴۰۰
سخنرانی مریم رجوی در کنفرانس دادخواهی در گردهمایی جهانی ایران آزاد- ۲۹تیر۱۳۹۹-۱۹ژوییه۲۰۲۰

واقعیت این است که برای سالیان، مقاومت ایران در شرایط اختناق مطلق، اسناد شکنجه‌های وحشیانه در زندان‌های رژیم را در اختیار مجامع جهانی قرارداد. زندانیان از بندرسته با پاهای سیاه ‌شده در اثر ضربات کشنده و مستمر کابل، بارها و بارها در برابر مجامع بین‌المللی شهادت دادند.
اندکی بعد از شروع قتل‌عام ۱۳۶۷ مقاومت ایران، اطلاعات اعدام‌های دسته‌جمعی را در اختیار سازمان ملل قرارداد. اما متأسفانه آن‌ها انتخاب کردند که چشمان خود را بر این جنایات ببندند.

سخنرانی مریم رجوی در کنفرانس بین‌المللی با حضور بیش از ۱۰۰۰ زندانی از بندرسته – ۵ شهریور ۱۴۰۰

مروری بر فعالیت‌های مقاومت ایران برای افشای قتل عام ۱۳۶۷ و جنبش دادخواهی

از هفته‌های اول بعد از شروع قتل‌عام، مسعود رجوی موج موضعگیری و افشاگری و دادخواهی را در داخل و خارج ایران به‌ حرکت درآورد.
از همان ماه‌های مرداد و شهریور ۱۳۶۷ در نامه‌ها و تلگرام‌های متعدد به‌ دبیرکل ملل متحد اطلاعات بسیاری درباره این کشتار را فاش کرد. از جمله مفاد هر دو فتوای اصلی خمینی را اعلام کرد. در سوم شهریور سال ۱۳۶۷ به ‌دبیرکل ملل متحد نوشت که خمینی طی حکمی به خط خودش دستور اعدام زندانیان سیاسی مجاهد خلق را صادر کرده».
از سال ۱۳۶۷ تا کنون، آن‌چه درباره این قتل‌عام فاش شد، دستاورد جنبش دادخواهی بی‌وقفه‌یی است که مقاومت مردم ایران و خانواده‌های شهیدان و زندانیان و شکنجه‌شدگان و مجاهدین بازمانده از قتل‌عام ۱۳۶۷ عهده‌دارش بوده‌اند.

در شهریور سال ۱۳۶۷، همزمان با افشای خبرهای مربوط به این جنایت بزرگ توسط مقاومت ایران، تظاهرات گسترده جهانی همراه با اعتصاب غذا در اروپا و آمریکا برگزار شد. مریم رجوی در پیامی خطاب به اعتصاب‌کنندگان از تلاش‌های آنان تقدیر کرد.
از سال ۱۳۷۲، مریم رجوی، به فعالیت‌های گسترده‌یی در افشای جنایات رژیم و قتل و کشتار از جمله قتل عام ۳۰هزار زندانی سیاسی در سطح بین‌المللی دست زد.
از جمله در دیدار با هیات های نمایندگی کشورهای مختلف، شرکت در جلسات متعدد در پارلمان اروپا و دیگر پارلمان‌های کشورهای اروپایی و برگزاری کنفرانس‌ها و جلسات، پرونده جنایات رژیم و قتل عام زندانیان سیاسی را در مقابل چشم جهان گشود.

در سال ۱۳۷۷، در پیامی به‌منا‌سبت پنجا‌همین سا‌لگرد تصویب ا‌علامیه جها‌‌نی حقوق بشر، مریم رجوی ضمن اشاره به یکی از فتواهای خمینی ضدبشر گفت: یک ‌فتوای شخص خمینی گفته بود جان و مال و نوامیس همه اعضا و هواداران مجاهدین مباح است. قتل‌عام ۳۰هزار زندانی مجاهد و مبارز در سال‌۱۳۶۷ دقیقاً در چارچوب همین فتوا صورت گرفت.
در بهمن ماه سال ۱۳۷۷ مقاومت ایران لیست ۳۲۰۰تن از شهیدان قتل‌عام شده در سال ۱۳۶۷ را منتشر کرد.
وی در ۱۷اسفند همان سال طی پیامی در این باره گفت: همین ماه گذشته بود که لیست اسامی و مشخصات ۳۲۰۰ تن از زندانیان مجاهد که در جریان قتل عام ۳۰ هزار زندانی سیاسی به شهادت رسیدند، منتشر شد. این لیست، یک سند تکان ‌دهنده و افشاگر بود که در آن لیست اسامی و مشخصات صدها زن به چشم می‌خورد. و نشان می داد که چطور زن ایرانی بهای مشارکت خود را در مقاومت رهاییخش با فداکاری پرداخته است.

در آذرماه سال ۱۳۸۳، مریم رجوی در یک نمایشگاه بزرگ با عنوان «حقوق بشر سنگسار ‌شده ایران» که در پاریس برگزار شده بود، با اشاره به سند فتوای قتل عام توسط خمینی گفت: این سند (دستخط خمینی) فرمان مکتوب خمینی برای قتل‌عام زندانیان سیاسی مجاهد است. این, یک «فرمان نابودی جمعی» است که به موجب آن۳۰هزار زندانی بی‌دفاع درسال ۱۳۶۷قتل‌عام شدند. درنده‌خویی، آن‌قدر تکان‌دهنده بود که جانشین وقت خمینی، به او اعتراض کرد و نوشت با این فرمان بسیاری از بیگناهان کشته شده‌اند و «اعدام چند هزار نفر در چند روز» بازتاب منفی دارد.

مریم رجوی هم‌چنین در مقابل این درنده خویی و موج اعدام‌های وحشیانه، در طرح ده ماده‌یی خود بر لغو حکم اعدام در ایران آینده تاکید کرد و در سخنرانی‌های متعدد اعلام کرد که طرح ما برای آینده، یک ایران بدون اعدام است. مقاومت ‌ایران از سا‌ل‌ها پیش اعلام کرده که خواهان لغو حکم اعدام و پایان شکنجه و هرگونه نقض حقوق در ایران است.

در مهرماه سال ۱۳۸۴، در کنفرانسی در پاریس به‌مناسبت روز جهانی علیه اعدام، مریم رجوی به قتل عام سی هزار نفر بدون هیچ روند قضایی اشاره کرد.
چندی بعد در پیامی به جلسه حقوق بشر ایتالیا، مریم رجوی گفت: در جریان قتل عام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷، زندانیان را با یک حکم چهار سطری خمینی اعدام کردند. این تصفیه نژادی یا قومی نبود، بلکه انهدام مخالفان بود که آخوندها آن را حق طبیعی خود می‌دانند. در آن حکم کوتاه خمینی، گفته شده بود که زندانیانی که وفادار به مجاهدین هستند، باید اعدام شوند و براین اساس سی هزار زندانی قتل عام شدند.

در جریان کنفرانس جهانی زنان در نیویورک در مارس ۲۰۰۵، مریم رجوی طی نامه‌یی به ریاست کنفرانس با تشریح جنایات وحشیانه و تکاندهنده رژیم در زندان‌ها نسبت به زنان مجاهد و مبارز از وی خواست تا از رژیم آخوندی بخواهد که لیست اسامی هزاران زندانی سیاسی زن را که در جریان قتل عام زندانیان در سال ۱۳۶۷ اعدام کرده، همراه با آدرس دقیق محل دفن آنان و اسامی مسئولان این جنایت فجیع، به مراجع بین‌المللی ارائه کند.

در ۱۸بهمن سال ۱۳۸۴، مریم رجوی در پیامی از شورای امنیت ملل متحد خواست تا … جنایات رژیم آخوندی و سران آن علیه مردم ایران به‌خصوص قتل عام سی هزار زندانی سیاسی در سال ۱۳۶۷ و جنایات تروریستی این رژیم در خارج کشور را در یک دادگاه بین‌المللی تحت رسیدگی قرار دهند.
در دی ماه سال ۱۳۸۶، در یک سخنرانی در سنای فرانسه، مریم رجوی از قول بیانیه عفو بین الملل گفت: قتل عام ۱۳۶۷، جنایت علیه بشر بوده است که توسط بالاترین سطح رهبری رژیم ایران مجاز شمرده شد. با این حال، بعد از گذشت نزدیک به دو دهه، هنوز هیچ اقدامی علیه آخوندهای حاکم از سوی جامعه بین‌المللی نشده است.
در دی ماه سال ۱۳۸۸ به‌دنبال محکومیت رژیم در مجمع عمومی ملل متحد، مریم رجوی طی بیانیه‌یی تاکید کرد: اکنون زمان آن است که پرونده نقض وخیم حقوق بشر ایران از جمله قتل عام سی هزار زندانی سیاسی در سال ۱۳۶۷ به شورای امنیت ملل متحد ارجاع شود و سران رژیم ایران به‌خصوص خامنه‌ای و احمدی نژاد به جرم جنایت علیه بشریت در محاکم بین‌المللی محاکمه شوند.

در دهم مرداد سال ۱۳۸۹، مریم رجوی در پیامی به‌مناسبت بیست و دومین سالگرد قتل عام زندانیان سیاسی گفت: من از سوی مردم و مقاومت ایران از شورای امنیت ملل متحد می‌خواهم دادگاه ویژه‌یی برای بررسی پرونده قتل عام زندانیان سیاسی و محاکمه مسئولان آن تشکیل دهد.
مجامع بین‌المللی و دولت‌های مختلف را فرا می‌خوانم که شورای امنیت را به تشکیل چنین دادگاهی ترغیب کنند.
از همه حقوق‌دانان و مدافعان حقوق بشر در جهان می‌خواهم برای پیشبردِ این کارزار کوشش کنند.
و از هموطنانم می‌خواهم مدارک، شهادت ها و کلیه اطلاعات خود در مورد جنایات رژیم به‌ویژه درباره قتل عام سال ۱۳۶۷ و هم‌چنین شهیدان قیام سراسری را به هر طریقی که می‌توانند در اختیار مقاومت ایران قرار دهند. یاری رساندن به کارزار محاکمه سران رژیم ولایت فقیه یک وظیفه مبرم ملی و میهنی است

در ۲۲ آبان سال ۹۱، در سفر به کشور استونی، مریم رجوی در سخنرانی‌های متعدد به افشای قتل عام زندانیان سیاسی پرداخت و از جمله طی سخنانی در کمیسیون حقوق بشر استونی گفت: قتل عام ۱۳۶۷ ، به‌عنوان بزرگترین جنایت از نوع خود پس از جنگ جهانی دوم تاکنون شناخته شده است.

در آذرماه سال ۹۱، مریم رجوی در سفر به اسپانیا در اجلاس کمیسیون حقوق بشر اسپانیا شرکت کرد و به افشای جنایات رژیم آخوندی و از جمله قتل عام سی هزار زندانی سیاسی پرداخت.

وی در جریان افشاگری‌های خود در مورد جنایات رژیم در کنفرانس‌های متعدد در مقر ملل متحد در ژنو، شرکت کرده است. در ۲۲ مرداد سال ۱۳۹۳در یک کنفرانس در ژنو گفت:
می‌خواهم به واقعه دردناکی بپردازم که ملل متحد و شورای امنیت نه هنگام وقوع آن، نه سال‌ها و دهه‌ها پس از آن، هیچ‌گاه واکنشی در مقابل آن نداشته‌اند. این واقعه، قتل عام سی هزار زندانی سیاسی در ایران، در سال ۱۳۶۷ است. بزرگترین کشتار جمعی زندانیان سیاسی در جهان امروز.

پرونده قتل عام زندانیان سیاسی در واقع، شناسنامه رژیم ولایت فقیه به‌عنوان یک سیستم تماماً جنایتکار است. همه باندهای حکومت آخوندی، در ۲۶ سال گذشته از آن حمایت کرده‌اند. همین حالا، در دولت آخوند روحانی، وزیر دادگستری، آخوند پورمحمدی یکی از اعضای هیأت مرگ است که احکام اعدام قتل عام‌شدگان را صادر کرده است.
با این وجود، کمیسیون حقوق بشر سابق در حالی‌که به شواهد و مدارک لازم در این باره دست یافته بود، از بازخواست رژیم ایران شانه خالی کرد و نهاد جایگزین آن یعنی شورای حقوق بشر نیز تا به‌حال کمترین واکنشی نداشته است.

مریم رجوی در آذرماه همان سال در پارلمان اروپا گفت:
این رژیم پایه‌‌های خود را بر خون ۱۲۰ هزار زندانی سیاسی اعدام شده گذاشته است. سی هزار تن از آن‌ها در سال۱۳۶۷ در عرض چند ماه، فقط بر اساس فتوای خمینی قتل عام شدند. قانون اساسی، قوانین جزایی، قوانین مدنی و قوانین مصوب مجلس ملاها، همه بر پایه نقض حقوق بشر است.

در اردیبهشت سال ۱۳۹۴، مریم رجوی در یک جلسه استماع در کمیته خارجی مجلس نمایندگان آمریکا گفت:
وقتی که رژیم در سال ۱۳۶۷ به‌خاطر نقشی که مردم و مقاومت ایران ایفا کردند، ناگزیر به توقف جنگی شد که یک میلیون ایرانی در آن کشته و ۲ میلیون مجروح و معلول شدند برای این‌که راه اعتراض جامعه را ببندد بیش از ۳۰ هزار نفر از زندانیان سیاسی را که اکثریت آن‌ها مجاهدین مسلمان شیعه بودند، در عرض چند ماه قتل عام کرد. اکنون مسئولان همان قتل‌عام کلیدی‌ترین مناصب را در دستگاه‌های حکومتی اعم از دولت یا دستگاه قضاییه رژیم دارند.

 

فراخوان به جنبش دادخواهی قتل عام شدگان سال ۱۳۶۷

در بیست و هشتمین سال قتل عام زندانیان سیاسی، مریم رجوی در تابستان سال ۹۵، طی پیامی به تمامی هموطنان و خانواده‌های شهیدان، فراخوان به جنبش دادخواهی شهیدان قتل عام ۱۳۶۷ داد. و گفت:‌
جنبش دادخواهی، مؤاخذه رژیم ولایت فقیه بر سر تمامی اسرار مخفی‌‌ ‌این کشتار است. سران این رژیم باید بگویند اسامی کامل قتل‌عام‌شدگان چیست؟ باید بگویند که در هر شهرستان یا مرکز استان چند نفر را اعدام کرده‌اند؟ و باید بگویند که آن‌ها را در چه نقاطی دفن کرده‌اند و مزارهای جمعی قتل‌عام شدگان در کجاست؟
این ابتدایی‌ترین حق مادران داغدار است که بدانند فرزندانشان در کجا به‌خاک سپرده شده‌اند.

 

به‌دنبال این فراخوان موج گسترده‌یی از فعالیت‌ها در داخل و خارج ایران آغاز شد. از جمع آوری اسناد و اسامی قتل عام شدگان تا تظاهرات و افشاگری و برگزاری نمایشگاه‌های قتل عام در شهرهای مختلف اروپا و آمریکا، فعالیت‌های سیاسی، تشکیل کنفرانس‌های بین المللی، اقدامات حقوقی و کار گسترده با وکلا که در زیر به تیتر برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

– پیام به نمایشگاه قتل عام در شهرداری منطقه ۲ پاریس – ۲۴ اوت ۲۰۱۶
– مصاحبه با روزنامه الشرق قطر- مرداد سال ۹۵
– انتشار لیست اسامی اسامی ۱۱۰ تن از تصمیم‌گیرندگان اعدام‌ها در تهران و استان‌های مختلف و اطلاعاتی درباره ۲۱۳تن از مقامات دست‌اندرکار قتل‌عام در ۳۵ شهر و نشانی شماری از گورهای جمعی پنهان در ۱۲ استان، توسط مقاومت ایران
– سخنرانی در پارلمان اروپا در آذرماه سال ۹۵
– سخنرانی در پارلمان اروپا به‌مناسبت روز جهانی حقوق بشر-۱۷دسامبر۲۰۱۶
– پیام به جلسه حقوق بشر و دموکراسی در ایران در مجلس نمایندگان آمریکا-۹مارس ۲۰۱۷
– دیدار با منتخبان مردم فرانسه و حامیان فرانسوی مقاومت ایران-۲۲آوریل ۲۰۱۷
– پیام به کنفرانس اقدامات بین المللی برای اجرای عدالت -پارلمان بریتانیا- ۲۷تیر۱۳۹۶
– پیام به کنفرانس در ایتالیا- اقدامات بین‌المللی برای اجرای عدالت در مورد شهیدان قتل عام سال ۶۷ -۵ مرداد ۱۳۹۶
– برگزاری نمایشگاه قتل عام ۶۷ در شهرداری منطقه یک پاریس-۱۸اوت ۲۰۱۷
– فراخوان مریم رجوی به تشکیل کمیسیون تحقیق و فراهم کردن مقدمات محاکمه مسئولان این جنایت بزرگ به‌مناسبت بیست و نهمین سالگرد قتل عام زندانیان سیاسی – ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ ( ۲۰ اوت ۲۰۱۷)
– مصاحبه با فاکس نیوز درباره جنبش دادخواهی ۲۷ژوئن ۲۰۱۷
– پیام به تظاهرات بزرگ ایرانیان در لندن، لاهه و استکهلم در حمایت از جنبش دادخواهی شهیدان قتل عام سال ۶۷-۲۰۱۷-
– سخنرانی در کنفرانس «رژیم آخوندی در محاصره بحران‌ها» پاریس-۱۶دسامبر ۲۰۱۷- ۲۵ آذر ۱۳۹۶
– سخنرانی در پارلمان اروپا در آستانه روز جهانی حقوق بشر-۲۰۱۷
– مریم رجوی ملل متحد را به تشکیل کمیته تحقیق پیرامون قتل عام ۶۷ و محاکمه و مجازات مسئولان آن فرا می خواند۲۳ آبان ۱۳۹۶ (۱۴نوامبر۲۰۱۷)
– سخنرانی در جلسه گرامیداشت خاطره شهیدان قتل عام زندانیان سیاسی در سال ۶۷- شهرداری منطقه ۵ پاریس-۲۸نوامبر ۲۰۱۷-۷آذر۱۳۹۶
– پیام به نمایشگاه قتل عام ۶۷ در شهرداری منطقه یک پاریس-۳ اوت ۲۰۱۸- ۱۲مرداد۱۳۹۷
– سخنرانی در کنفرانس سراسری جوامع ایرانی به‌مناسبت سی امین سالگرد قتل عام سی هزار زندانی سیاسی -۲۵اوت۲۰۱۸- ۳شهریور۱۳۶۷
– پیام به تظاهرات ایرانیان در پاریس ـ قیام و نبرد برای سرنگونی آخوندها مهار کردنی نیست-۳سپتامبر ۲۰۱۹
– پیام به کنفرانس در شهرداری منطقه یک پاریس- اوت ۲۰۱۹
– سخنرانی در پارلمان اروپا – استراسبورگ – معرفی کتاب قتل عام ۶۷ -۲۳اکتبر۲۰۱۹-۱آبان۱۳۹۸
– سخنرانی در نمایشگاه جنایت علیه بشریت در پاریس-۷آبان ۱۳۹۸ سه شنبه-۲۹اکتبر۲۰۱۹
– سخنرانی در پارلمان فرانسه- ۷ آبان۹۸ -۲۹اکتبر ۲۰۱۹
– مصاحبه مجله ال اسپانیول با مریم رجوی: ۱۹بهمن ۱۳۹۸- ۸ فوریه ۲۰۲۰– گری دوران
ایرانیان مخالف رژیم، در چهل سال اخیر چه بهایی پرداخت کردند؟
– پیام به شرکت‌کنندگان در نمایشگاه قتل‌عام ۶۷ در واشینگتن-۱۴شهریور ۱۳۹۹
– پیام به کنفرانس ”دادخواهی و عدالت برای قربانیان قتل‌عام ۱۳۶۷“ – ۲۰شهریور۹۹- ۱۰سپتامبر۲۰۱۱
– پیام مریم رجوی: کارشناسان رسمی ملل متحد، قتل عام ۶۷ را”جنایت علیه بشریت” اعلام کردند-۱۱دسامبر ۲۰۲۰

ما را دنبال کنید

مریم رجوی

maryam rajavi

رئيس جمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران برای دوران انتقال حاكميت به مردم ايران

[ادامه]